Tűzoltók mentették ki a vízibusz utasait

iho/hajózás   ·   2012.05.23. 09:55

A Riverride fantázianevű kétéltű autóbusz évek óta Budapest turistacsalogató attrakciói közé tartozik. Kedd este azonban a megszokottnál is izgalmasabbra sikeredett a városnézés, mivel tíz óra körül a Parlament és az Akadémia közötti Duna-szakaszon mozgásképtelenné vált a jármű.

A kétéltű busz hajtásláncában kifáradt egy alkatrész, megszakadt a hajtás, így a jármű vezérlése leállította a motort – mondta Galla Gábor, a járművet üzemeltető cég ügyvezetője a hvg.hu kérdésére.

Más vízi járműveknél is előfordul, hogy műszaki hiba miatt leáll a motor, ám ilyenkor csak a szerencsén múlik, hogy a magatehetetlen jármű elkerüli-e a hídpilléreket és a parthoz kikötött úszó létesítményeket<br>(fotó: Molnár András)

A magatehetetlenül sodródó busz segítségére egy másik turista- és egy tűzoltóhajó sietett. A fedélzeten 27 német turista tartózkodott, őket a tűzoltóság hajója mentette ki. A mentőakciót annyira élvezték a szerencsétlenül járt turisták, hogy partra szállva tapsviharban törtek ki és borravalót is adtak a mentés résztvevőinek.

Galla szerint az autóbuszok és a hajók esetében is gyakran előforduló hibáról van szó, tehát nem a Riverride kétéltű mivoltára vezethető vissza a hajtáslánc megszakadása. A vízibusz jelenleg szervizben van.

Kapcsolódó hírek