Tyrolean-Austrian: eldöntött a beolvadás

iho   ·   2014.12.10. 11:15
cim

Tyrolean-Austrian összeolvadás – innen kezdődik majd az új Austrian története: ezzel jelentette be a végleges döntést az Austrian Airlines elnöke, Jaan Albrecht. A Lufthansa-csoporthoz tartozó osztrák nemzeti légitársaság és leányvállalata, az Innsbruck-központú Tyrolean mostantól „egy tető alatt” dolgozik, vagyis a regionális partner gyakorlatilag beolvad az Austrianba, és így egy vállalatba hozzák össze a regionális és az interkontinentális hálózatot.

A keretszerződést már októberben sikerült megkötni a főbb lépésekkel kapcsolatban a repülő- és kabinszemélyzeteket képviselő szakszervezettel. 2015 április elsejétől mintegy 3200 légiutaskísérő és pilóta lép át a Tyroleantól az Austrian állományába, a kisebb cég „integrálódni fog” a nagyobb szervezetébe, és ezzel – legalábbis légitársasági szinten – a Tyrolean brand is megszűnik.

A jelek szerint részlegesen megtarthatja önállóságát a Tyrolean Technik. A karbantartó-javító cég egyebek mellett jónéhány, Bombardier Dash-8400 (Q400) légcsavaros-gázturbinás gép kezelésére kötött szerződést külső partnerekkel. A piaci pozíciók megtartása érdekében a cég mint leányvállalat marad meg az Austrian hálózatában Tyrolean Airways Luftfahrzeuge Technik GmbH. néven.

Az Austrian egy másik technikai vállalkozása, egy Pozsonyban működő cég sorsa még bizonytalan, ez tartja karban a Tyrolean Fokker 70-eseit és 100-asait. De ezek a gépeket belátható időn belül kivonják, amint az Austrian tervei szerint megtörténik az új regionális utasszállítók, esetleg Bombardier CSeriesek beérkezése: a Fokker-flotta utódlásáról jövő év elején döntenek az Austrian vezetői.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek