Új átrakóraktárat épít a Kühne + Nagel

iho   ·   2015.05.24. 08:45
400px_kuhne-nagel

Az átrakóraktár alapkövét a napokban tették le az osztrák fővárostól északra található hagenbrunni logisztikai központban. Az ingatlanon harminchárom rakodórámpa lesz, és körülbelül ötven dolgozónak biztosít majd irodai munkahelyet. Ezzel egy időben a nagyjából százötven embert foglalkoztató bécsi adminisztratív iroda is átköltözik egy szintén bécsi, azonban hivatalosan még meg nem nevezett épületbe.

A Kühne + Nagel az új, úgynevezett cross-docking raktárból fogja biztosítani a szárazföldi szállítást a belföldi és nemzetközi gyűjtőáruk, valamint a részrakományok és teljes rakományok számára. (Cross-docking: Az egyes konténerek vagy raklapos rakományok gyors átrakodásának, átszállításának lehetősége az áru beérkeztetéstől az árukirakodásig, egyetlen tranzitállomáson belül.) A hagenbrunni logisztikai szolgáltató arra helyezi a hangsúlyt, hogy iparág-specifikus üzleti megoldásokat kínáljon. Az üzem megfelel majd napjaink elvárásainak és biztonsági előírásainak.

A Kühne + Nagel ausztriai képviseletének vezérigazgatója, Franz Braunsberger elmondta, az Alsó-Ausztria tartományban fekvő Hagenbrunn azért optimális hely a régió legfontosabb piacainak eléréséhez, mert közel van Bécshez, így megfelelő kapcsolatok állnak rendelkezésre Nyugat-Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia felé is.

A hagenbrunni logisztikai központ kategóriájának legmodernebb létesítménye Ausztriában, és lehetőségeket kínál a további bővítésre is. 2016-ban egy újabb, 30 ezer négyzetméteres raktárház is megépül. A cross-docking üzemet építő Kara Handelsgesellschaft vezérigazgatója elmondta, különleges megtiszteltetés, hogy a világszerte sikeres Kühne + Nagel logisztikai vállalat Hagenbrunnt választotta bővítése helyszínéül, megszilárdítva ezzel a központ stratégiai pozícióját.

Az új átrakóraktár a legújabb szabványok szerint, pontosan a Kühne + Nagel elvárásainak megfelelően épül meg – írja a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek