Új busz Kaposvárról

Ács Attila   ·   2013.09.23. 11:00
iveco_compacto_fooldal

Sajnos sok hazai cégnek tört bele a bicskája a buszgyártásba az utóbbi években, de mindig jön néhány új próbálkozó, aki még lát fantáziát ebben a tevékenységben. Legutóbb a Kapos Járműgyártó- és Javító Zrt. mutatta be a teljesen új, kaposvári gyártású midibuszát.

A cég eddig (többek között) járművek felújításával és felépítmények gyártásával foglalkozott, másfél évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy buszgyártással bővítik ki a tevékenységi körüket. Az első fecske egy különjárati, távolsági forgalomra szánt midi, aminek kifejlesztésére több mint hatvanmillió forintot fordítottak.

Iveco Compacto<br>(fotó: a Kapos Járműgyártó- és Javító Zrt. Facebook-oldala)

A busz Iveco alvázon nyugszik, a motorja 170 lóerős, az Euro V-ös normát teljesíti. Harminc személy szállítására alkalmas, légkondicionált, a csomagtere négy köbméteres.

A prototípust egyelőre megtartja a cég, az érdeklődök bemutatókon találkozhatnak majd vele, de már tervbe vették a következő példány legyártását is, ami valószínűleg hosszabb és erősebb lesz az elődjénél.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek