Új elnök a Magyar Gumiabroncs Szövetség élén

iho/közút   ·   2012.11.14. 13:08

Az új elnök egyik legfőbb feladatának a hét legjelentősebb hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepének és ismertségének növelését tartja.

November elején a Szövetség elnöksége a leköszönő Bridgestone-vezető, Urbán Péter helyére Rábai Dánielt választotta meg elnökének, aki 2004 óta dolgozik az egyik legjelentősebb piaci szereplőnél, a Continental Hungaria Kft.-nél. Az ügyvezető közgazdász, marketing- és szakfordítói ismeretei mellett korábban az Autósház üzletágban, gépjárműlízing területen, valamint franchise-hálózat fejlesztésében is tevékenykedett. Többéves nemzetközi üzletfejlesztési tapasztalat megszerzését követően 2009-ben került a multinacionális vállalat hazai képviseletének élére.

Az új elnök legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését, a környezet megóvását és a fenntartható fejlődés támogatását tekinti. Ezen feladatok megvalósítása érdekében egyszerre kíván fókuszálni a Szövetség tájékoztatási szerepének növelésére és a megfelelő szolgáltatási háttér biztosítása érdekében a szakmabeliek, például szakszervizek hatékony támogatására. „A közlekedés biztonságáért és a környezettudatos gazdálkodásért a résztvevők tehetnek a legtöbbet” – fogalmazta meg Rábai Dániel álláspontját.

Rábai Dániel

Kapcsolódó hírek