Új hálókocsi a Hortobágyon

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.03. 13:45
UZ_01

Az Ukrán Vasutak (Ukrzaliznicja) által megrendelt korszerű hálókocsik hamarosan forgalomba állhatnak – írja a karpathir.com. A Krjukivszkij vasúti kocsikat gyártó vállalat elkészítette az Ukrzaliznicja számára a 2019-re megrendelt nemzetközi futást engedélyező RIC vizsgával is rendelkező új kocsikat. A hagyományos hálókocsikban megszokott kupéktól eltérően ezekben zuhany is van, valamint egy pelenkázó asztalt is beszereltek a gyerekekkel utazó szülők számára. Ezeket a kocsikat azt követően állítják forgalomba, miután megkapják a nemzetközi minősítést és a szükséges engedélyeket.

(fotó: karpathir.com)

Jevhen Kravcov, az UZ vezérigazgatója közösségi oldalán közölte, hogy hamarosan egyeztetnek majd a magyar és az osztrák vasúttársaság illetékeseivel, ugyanis az új kocsik a Kijev–Bécs–Kijev vonalon közlekednek majd, tehát a Hortobágy EC közvetlen kocsijaként.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek