Új hét, új tender

Ács Attila   ·   2019.08.08. 09:00
volanbusz_volvo0

A múlt héten 460, azelőtt pedig közel kétszáz új busz beszerzésére írtak ki közbeszerzési eljárásokat és információink szerint ez a szám bőven ezer fölé fog emelkedni hamarosan. A legújabb tenderen tizenöt, opcióban pedig további egy háromtengelyes, hosszú, szóló buszt vásárolna a Volánbusz.

Volvo 8900LE a Volánbusznál (fotó: Bódi Balázs)

A legfőbb követelmények a járművekkel szemben:

  • kétajtós kivitel (2-2-0 ajtóelrendezés, befelé nyíló bolygóajtók, legalább 1100 milliméteres szélesség),
  • Low Entry kivitel (a második ajtóig alacsonypadlósnak kell lenniük),
  • legalább kétszáz kilowatt teljesítményű Euro VI-os dízelmotor,
  • legalább hat előre- és egy hátrameneti fokozatú, automatizált kapcsolású (robotizált) mechanikus nyomatékváltó.

A fenti követelményeknek véleményünk szerint a Volvo 8900LE (már ismert típus a Volánbusznál) és a Scania Citywide LE felel meg a legjobban, de a nyertes szeptember 5-e, vagyis az ajánlatok felbontása után fog csak kiderülni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Blog Kocsiállás

Ikarus 266-os nyitja a nyarat Keszthelyen

Volánbusz/iho   ·   2024.05.27. 18:00

A retró járművek rajongói június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villamos mozdony vontatta Retró Balaton Intercityn utazhatnak Budapestről Keszthelyre. A visszaútra várakozóknak a Volánbusz az Ikarus 266-os retró busszal kínál keszthelyi városnézést és kirándulási lehetőséget a Kányavári-szigetre.