Új konténerszállítókkal gyarapodott a GYSEV Cargo

iho   ·   2015.06.17. 18:45
00kicsi

Az új, hattengelyes, 27,5 méteres kocsik forgalomba állásával immár hatvan konténerszállító alkotja a flottát, ezzel megvalósul a társaság korábbi, az intermodális közlekedés fejlesztéséről szóló elképzelése. A Sggmrss sorozatú kocsikra két, 45 lábas konténer helyezhető el, az eddigi szállítási kapacitás ezzel majdnem a duplájára emelkedik.

Az új kocsik hosszú sora Sopronban<br>(forrás: GYSEV)

A kombinált árufuvarozás hagyományosan magas, az összes forgalom mintegy harmincöt százalékát teszi ki – mondta Skála János vezérigazgató az átadóünnepségen. A GYSEV Cargo nemrég fejezte be a soproni konténerterminál fejlesztését, amellyel mintegy húsz százalékkal növelték a konténerférőhelyek számát, új rakodógépeket szereztek be, GPS-alapú követőrendszert fejlesztettek ki. A jelenlegi kocsivásárlást a vasúttársaság eredményes gazdálkodása tette lehetővé.

Skála János vezérigazgató az átadóünnepségen

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek