Új közúti szolgáltatás Kína és Európa között

iho.hu   ·   2023.08.05. 12:00
cargo-partner_Middle-Corridor-Trucking_02

A megnövekedett keresletre reagálva, a cargo-partner egy új FTL megoldást is kínál ügyfeleinek az Új Selyemúton a középső folyosó meglévő vasúti szállítási szolgáltatásainak kiegészítéseként. A vállalat jelenleg a Kaszpi-tengeren keresztül, 22–25 napos tranzitidővel kínál közúti fuvarozási szolgáltatásokat. 

Az Új Selyemút középső folyosóján zajló közúti szállítás az utóbbi időben egyre inkább a légi, tengeri és vasúti árufuvarozás egyre vonzóbb alternatívájává nőtte ki magát. Az ügyfelek erre irányuló növekvő igénye alapján a cargo-partner felvette ezt az új, Kazahsztánon, a Kaszpi-tengeren, a Kaukázuson és Törökországon keresztüli szállítási lehetőséget a portfóliójába, és ezt kiegészítő lehetőségként kínálja más fuvarozási módok mellé.

Kínából Európába rugalmas útvonalválasztással

A cargo-partner személyre szabott megoldást kínál ügyfeleinek, akik a teljes útvonalon folyamatosan nyomon követhetik szállítmányaikat. A változó helyi körülmények szoros figyelemmel kísérésével a logisztikai cég szakértői képesek rugalmasan kiválasztani a legkedvezőbb útvonalat és határátkelőt minden egyes szállítmány esetében. A tranzitidő az indulási és a rendeltetési helytől függően változik, jelenleg átlagosan 22–25 nap. A szolgáltatás még csak FTL (Full Truck Load) esetében vehető igénybe. A cargo-partner új szolgáltatásának előnyei közé nemcsak a versenyképes tranzitidő tartozik, hanem az is, hogy kamionnal a légi vagy vasúti fuvarozásra nem alkalmas áruk is könnyen szállíthatók. A szolgáltatást eddig az elektronikai, az e-kereskedelmi és az autóipari ügyfelek vették igénybe.

Sűrű kínai és európai hálózatának köszönhetően a cargo-partner egy kézből kínál átfogó, háztól házig tartó megoldásokat, ami segít a tranzitidő csökkentésében, valamint a ki- és átrakodással járó késedelmek elkerülésében.

Hőmérséklet-szabályozott akkumulátorszállítás

A cargo-partner egy németországi autóipari ügyfele hőmérséklet-szabályozást igénylő lítiumakkumulátorait indította elsőként útra június közepén a középső korridoron. Az akkumulátorok veszélyes árunak minősültek, ezért a cég végezte a teljes vámügyintézést, valamint a szükséges tanúsítványok és okmányok ellenőrzését. Ezen túlmenően a logisztikai szolgáltató nemcsak a szállítási folyamatot, hanem a rakomány hőmérsékletét is folyamatosan ellenőrizte.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek