Új leányvállalatot hozott létre a Rail Cargo Austria

iho   ·   2015.10.02. 18:45
400px_obb_taurus

A lépéssel az osztrák Rail Cargo Group tovább fokozza az Északi-tenger, a Földközi-tenger és a Fekete-tenger közötti áruszállítási tevékenységét, bővítve ezzel portfólióját. Az átvétellel a német EBM Cargo már a Rail Cargo Group részeként, Rail Cargo Carrier–Germany néven szállíthat és erősítheti meg pozícióját az európai árufuvarozási piacon – írja a Global Rail News.

A Kölnhöz közeli, gummersbachi központú EBM Cargót 2010-ben alapították. A cég nyereséges vasúttársaságnak számít, évi körülbelül ötmillió eurós haszonnal, valamint jelentős szakértelemmel is rendelkezik a Rajna–Ruhr régióban. A társaság az új elnevezéssel azonnali hatállyal be is került a Rail Cargo Group portfóliójába; a csoport a hazai, azaz az osztrák és a magyar piacokon felül nyolc másik európai országban is jelen van Rail Cargo Carrier néven. A Rail Cargo Carrier–Germany irányításáért az előd társaság egyik alapítója, Frank Zelinski felel, a Rail Cargo Group termelési igazgatójával együtt.

A német EBM Cargo felvásárlásával a Rail Cargo Group bővítheti Északnyugat- és Délkelet-Európát összekötő áruszállítási szolgáltatásait<br>(fotó: Global Rail News)

A Rail Cargo Group stratégiájának egyik központi eleme az üzleti tevékenység bővítése, ahol a csúcsminőségű vasúti szolgáltatások közép- és kelet-európai fejlesztése áll a középpontban, határokon keresztül nyúló, modern mozdonyokkal biztosított szolgáltatásokat nyújtva.

A Rail Cargo Group célja, hogy folyamatosan bővíthesse a csúcsminőségű összeköttetéseket az Európa északnyugati és délkeleti részei közötti legfontosabb korridorvonalakon. A saját tulajdonú mozdonyokat használva pedig még magasabb szintű szolgáltatást biztosíthat a csoport, különös tekintettel a határokon keresztülhaladó forgalmat tekintve, mivel a mozdonycserék elhagyásával csökkennek a szállítási idők. A csoport az EMB-mel együttműködve csak a németországi Duisburg és az ausztriai Wels közötti intermodális útvonalon hetente tíz vonatot közlekedtetett augusztus óta – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek