Új modellek a Trainz rajongóinak!

Vécsei László   ·   2011.11.17. 20:00
title
PTS-Club

A csapat hosszú fejlesztői munka után kiadta a magyar felsővezeték-csomag első részét. Jelenleg egy alapcsomag érhető el, amely tartalmazza a magyar vasúton fellelhető felsővezeték-tartó oszlopok és karok egy részét, rengeteg hozzá tartozó vezetékkel. A villamosítással most ismerkedők kedvéért az alapcsomag csak azon minimális elemeket tartalmazza, amellyel szépen megoldható egy egyszerűbb kivitelű pálya villamosítása. Így az csak a leggyakrabban használatos elemeket tartalmazza. Ennek okán a felsővezeték-tartó oszlopok közül jelenleg csak egyféle színezésűt tölthetünk le, a további festésű és típusú oszlopok később érkeznek majd. Az alapcsomagot további bővítés követi majd, amelyről természetesen olvasóinknak is beszámolunk. Négyéves munka gyümölcse érett most be, amelynek segítségével igazi bonyolult pókhálót építhetünk pályánkra. Az alapcsomag a nyíltvonali vezetékeken, hosszlánccserén kívül tartalmaz egy kezdő keresztmezőcsomagot, amit a későbbiekben további két méretben tölthetünk majd le. A csapat célja, hogy bármely magyar villamosított pályaudvar felsővezeték-rendszerét élethűen meg lehessen építeni. A végeredmény egy igazán profi, több ezer elemből álló csomag lesz.
Természetesen kézikönyv is készült a csomaghoz, amelyben minden elemet bemutatnak, és lépésről lépésre taglalják a felsővezeték kiépítésének menetét, így az igazán kezdők is könnyedén tudnak villamosítani.

A legapróbb részletekig kidolgozott, gyönyörű parabola Miskolcon

760 milliméter nyomtávú kisvasutak, Czimbus fejlesztései

Amint arról korábban beszámoltunk, az Mk48-as sorozatú dízelmozdony fejlesztése a végéhez közeledik. Néhány napja az oldalon megjelent egy „próbaverzió”, amivel kipróbálhatjuk az Mk48 2025-ös pályaszámú modell új verzióját. Ahogy azt előző cikkünkben is írtuk, a modell tudása igen komoly: így a géptér és vezetőállás-ajtóktól kezdve az ablakokig mindent külön kezelőpanel irányít. A készítő kéri a letöltőket, hogy az esetleges hibákról tájékoztassák őt weboldalán, így azokat a végleges verzió kiadása előtt javítani tudja. A dízelmozdony elkészülte után a Ba-w kocsik esnek át majd egy kisebb „revízión”. Ezek a kocsik új „effektet” fognak kapni, ugyanúgy dülöngélnek majd Trainzben, mit ahogy a valóságban csattogtak. Czimbus további tervei közt szerepelnek nyírvidéki, kecskeméti és hegyközi kisvasúti járművek is.

Reklámfotó az új Mk48-as modellről. A rengeteg funkció csak tovább növeli a játékélményt

Nyvkv Trainz Team

A kétéves csapat a mai magyar vasút szerelmeseinek kedveskedik legújabb letöltéseivel. Az oldalra az elmúlt napokban felkerült a MÁV-Trakció 480 001-1 pályaszámú Traxx mozdonyának modellje, a gép az aktuális, Kandó Kálmán emlékére felmatricázott formájában érhető el a Trainz rajongói számára. A werbelok egy új fejlesztésű modellre készült, amelyet Nagy Ádámnak köszönhetünk. A műhelyben további két Traxx: egy eurocomos és egy újabb MÁV-os készül.
A V43-as mozdonyok sem maradhattak ki a sorból, hamarosan elérhető a 1119-es Szili, ami, valljuk be őszintén, nem tartozik a legcsillogóbb Szilik közé, de talán ez adja meg a modell varázsát. A műhelyben az 1142-es nyíregyházi gép és a 3159-es vadmacska készül. És hogy legyen mit vontatni, a MÁV diagnosztikai mérőkocsija is elérhető lett. A kocsit mozdonyok és kocsik menettulajdonságainak mérésére használja a vasút, amit általában közvetlenül a mozdony mögé soroznak be.

Az Eurocom Traxx mozdonya is hamarosan elérhető lesz. A képekre kattintva galériát nyithatnak meg a Trainz újdonságairól

Kapcsolódó hírek