Új motorokat kapnak a postások

iho/közút   ·   2012.04.10. 08:53

Új motorkerékpárok szállítására írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a Magyar Posta Zrt. beszerzési igazgatósága, legfeljebb 237 (L1e járműkategóriába sorolt) segédmotor-kerékpárt és 35 (L3e kategóriájú) motorkerékpárt kívánnak beszerezni − írja a Napi Gazdaság.

A nyertesnek vagy nyerteseknek 120 nap alatt kell leszállítani a járműveket. A közbeszerzés értékéről és a járművekkel szembeni műszaki elvárásokról a Posta a folyamatban lévő lejárásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. A Posta jelenlegi járműállománya mintegy 3700 darab, ezek közül több mint 860 motorkerékpár − mondta a gazdasági lapnak Szerdahelyi Kinga szóvivő.

Az MP idén a motorok mellett 174 tehergépkocsi üzembe állítását tervezi, ezek bérleti konstrukcióban kerülnek az állományába. A Posta járműparkjának átlagéletkora 7,5 év, többségében a nyolc évnél idősebb járműveket kezdik el cserélni. A cserét több szempont is befolyásolja: elsősorban az életkort, a javítási költséget és az üzembiztonságot veszik figyelembe. A motorok szállítására jármű-kategóriánként pályázhatnak a gyártók, forgalmazók, az ajánlattételi határidő május 14-én jár le.

Kapcsolódó hírek