Új pályát hoz a Mikulás

Szabó István   ·   2012.10.19. 09:42
00

Elkészült Fegyvernek–Örményes–Kisújszállás között a bal vágány, a jobb vágány átépítése október 17-én hajnalban kezdődött el. Emellett kísérleteket végeztek Karcag új, SK+55-ös utasperonjánál is. Ez a típusú, magasságú peron lassan általános lesz, nemcsak a most átépülő vonalon, hanem az egész országban. Ezeken a vágányokon meg kell határozni a különféle rakszelvényen túl érő küldemények közlekedésének feltételeit. Ezért Karcagon különféle kocsitípusok tényleges méreteinek peronhoz való viszonyát vizsgálták meg. Az adatok feldolgozása folyamatban van, várhatóan ez a méréssorozat alapja lesz egy új utasításnak, mely a különleges küldemények szállítását szabályozza.

Régi és új, a bejárómenet mozdonyáról fényképezve<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotó: Kozma György)

A forgalom október 17-én indult az új vágányon, de már csak egy napot kell várni, 18-án átadják a 100-as vonalhoz szervesen kapcsolódó Biharkeresztes–országhatár felújított szakaszt is. Szajol–Kisújszállás között pedig december 6-ra, Mikulás napjára lesz készen mindkét nyíltvonali vágány és a felsővezeték, valamint befejeződik Karcag állomásának felújítása is.

Kapcsolódó hírek

Vasút Kisvasút

Gödöllői kisvasút: véget ért egy fejezet

iho.hu   ·   2023.10.02. 13:00

Október elsején, vasárnap este Gödöllői Erdei Kisvasút elbúcsúzott utasaitól. Működési területének tulajdonosa ugyanis felmondott a kisvasutat üzemeltető egyesületnek. Valószínű azonban, hogy folytatása következik.