Új regionális vezető a GEFCO-nál

iho   ·   2014.02.05. 12:02

Mint az új igazgató kifejtette: ez a régió komoly fejlődési perspektívák előtt áll, a GEFCO meg kívánja ragadni ezeket a lehetőségeket, különösképp az értékesítési és a műveleti terület közötti szorosabb együttműködésben.

A CEBAME térség dinamikusan fejlődő gyártóiparának köszönhetően óriási növekedési lehetőségeket kínál nem csupán az autóiparban – amelyben a GEFCO kiemelt szakértelemmel bír –, hanem a légi közlekedés, az energetika, a fogyasztási cikkek és egyéb ipari ágazatok területén is. A GEFCO Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Törökországban már működő leányvállalataiból álló hálózatát 2011-ben Bulgáriában, 2013-ban az Egyesült Arab Emírségekben és Horvátországban bővítette. Az újonnan megnyílt horvátországi leányvállalat hozzájárul a Horvátország határain túlnyúló logisztikai folyamatok fejlődéséhez. Az Egyesült Arab Emírségekben a dubaji fióktelep megnyitásával a GEFCO ideális platformot teremtett közel-keleti, afrikai és ázsiai üzletfejlesztésének felgyorsításához.

(forrás: GEFCO)

Az autóipari logisztika európai vezetőjeként és a gyártóipari logisztika meghatározó szereplőjeként a GEFCO a teljes értékesítési láncot lefedő, sokrétű szakértelmet halmozott fel. Az integrált logisztikára szakosodott Csoport a következő szolgáltatásokat nyújtja ügyfelei részére: áruk tengeri és szárazföldi szállítása, raktárlogisztika és az újrafelhasználható csomagolás kezelése, vám- és adóügyintézés. Ezt a szaktudást számos területen tudja biztosítani a GEFCO, így számára ideálisak a feltételek ahhoz, hogy a diverzifikált gyártóipari logisztika vezető szolgáltatójává váljon a régióban.

„Célunk, hogy a lehető legnagyobb figyelmet fordítsuk a helyi igényekre. Az autóipari logisztikai piacon meglévő domináns pozíciónk megszilárdítása mellett a felsorolt szektorokban még ennél is nagyobb növekedést tudunk elérni” – emelte ki Pierre-Jean Lorrain. A régióban a csoport ügyfelei közé tartoznak olyan, világszerte ismert nagy márkanevek, mint például az Electrolux és a Schneider Electrics, valamint a Ford, General Motors és Volkswagen Audi.

Várhatóan növekszik az Oroszországba irányuló és az onnan érkező logisztikai feladatok bővülési üteme, akárcsak a FÁK országaival folytatott kereskedelem, amely annak köszönhető, hogy a GEFCO csatlakozott az RZD (Oroszországi Vasutak) csoporthoz. A Franciaországgal, Olaszországgal és a többi nyugat-európai országgal folytatott együttműködés is alapvető fontosságú lesz, így a GEFCO kiemelkedő integrált hálózatának köszönhetően jelentős szereppel bír majd a két kereskedelmi zóna közötti logisztikai folyamatokban. A régióbeli növekedésének biztosításához a GEFCO számos szakembert keres különböző munkaterületekre (irányítási, műveleti és support funkciók).

Az 52 éves Pierre-Jean Lorrain a Nancy-i Egyetemen diplomázott informatikából, karrierjét pedig az UNILOG-nál kezdte informatikai projektvezetőként. 1989-ben csatlakozott a GEFCO csoporthoz informatikai projektvezetőként. Pályája során számos pozíciót töltött be az FVL (kész járművek logisztikája) üzletágban, majd 2001-ben a GEFCO Egyesült Királyságban működő leányvállalatánál lett az FVL vezetője. 2006 és 2010 között ő felelt a kész járművek elosztási részlegének irányításáért a GEFCO Courbevoie-ban működő központjában, majd 2013-tól a GEFCO Italia ügyvezetőjeként dolgozott – írja a cég sajtóközleménye.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek