Új Szergej Délegyházán

Vörös Attila   ·   2016.09.10. 08:45
16__IMG_6091__160909

A héten rövid szolnoki kitérő után visszatért Dombóvárra a 001-es Szergej. A gép az utóbbi hónapot Ferencvárosban töltötte, a délegyházi sóderrakodás viszonylag fix mozdonya volt, csak néha ment helyette másik (remot) gép. A 001-es a hét közepén a Dunaújvárosban dolgozó szolnoki darut vitte el Pusztaszabolcsról Szolnokra, ahol a fűtőházban további két napot töltött el munka nélkül. Végül egy tripla mozdonyvonatban ment el Dombóvárra, ahol információink szerint némi javítást eszközölnek majd rajta.

Mivel Ferencvárosban sok mozdonyvezetőnek csak classic Szergejre van típusa és remotra nincs, a délegyházi sóderrakodás miatt egy másik régi M62-est kellett szerezni. A választás az eredetileg a szolnoki daruval érkező 260-asra esett, a mozdony egyelőre Ferencvárosban marad.

A 260-as Szergej húzza a tekintélyes méretű üres szerelvényt a bánya felé sóderrakodásra. A vonat épp napkeltében, vagy az előtt közlekedik, napos képet idén már csak késés esetén tudunk készíteni (fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek