Új színfolt a városnéző buszok között

Istvánfi Péter   ·   2011.08.18. 15:00
00

A Budapesten fellelhető emeletes városnéző buszokról már beszámoltunk korábban, most újabb emeletes kocsik álltak csatasorba, hogy a turistáknak minél jobb szögből mutassák meg fővárosunkat. A „the BudaPestTour” fantázianevű járatot egy angol cég üzemelteti, amely stílszerűen a szigetországból hozta a buszokat a viszonylatra. A jobbkormányos, Leyland Olympian típusú buszok normál emeletes autóbusznak épültek 1988-ban. Utasforgalomból történő kivonásuk után építették át őket városnéző busszá, vagyis ekkor „kabriósították” a felső szintet. Magyarországra a dél-angliai Purfleet városából érkeztek az idén nyáron. Ha a járat sikeres lesz, a cég tervei szerint egy negyedik kocsival bővítik az állományt.

Leyland Olympian városnéző a Clark Ádám téren<br>(fotó: Huber Márton)<br>A képre kattintva az új emeletes városnézőkről készült fotógalériánkat láthatják

Érdekesség, hogy ugyan nem ezek az első jobbkormányos emeletes buszok hazánkban, mégis ez a három kocsi az első, amely közforgalomban is részt vesz.

Kapcsolódó hírek