Új ügyvezető a Rail Cargo Carriernél

iho   ·   2018.09.11. 11:24

A 41 éves, magyar anyanyelvű szakember a Közép-, Délkelet- és Északnyugat-Európában irányvonatokat üzemeltető, budapesti központú vállalat élére az Audi AG vasútlogisztikai területéről érkezett. Hasenfratz Budapesten született, majd a család Németországba költözését követően a dortmundi műszaki egyetemen szerzett közlekedésmérnöki diplomát. Kapcsolata a Rail Cargo Austria AG-val 2009-ben kezdődött, ahol vállalatfejlesztési projektekben dolgozott, majd az üzemeltetési szervezetben töltött be többféle státuszt 2012-ig.

Új pozíciójában elsődleges feladatának jelölte meg, hogy növekedjen a Rail CargoCarrier Kft. Európa tíz országában működő leányvállalatainak teljesítménye éshatékonysága. Ennek érdekében célul tűzte ki, hogy azok a leányvállalatok is elérjék az évi egymillió vonatkilométer vontatási teljesítményt, amelyek még nem teljesítik ezt a versenyképességi indikátort. A minőség javítása érdekében fontos feladatának tartja a több mint száz egységből álló mozdonypark interoperabilitásának növelését és a határokon túl is közlekedni képes mozdonyvezetők számának gyarapítását.

A leányvállalatok stratégiai irányítását és támogatását továbbra is Budapestről látják el, szorosan együttműködve a Rail Cargo Group többi vállalatával is.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek