Új vasúti terminált épít a Jaguar Nyitrán

iho   ·   2016.03.08. 16:42

Bár még a közbeszerzés folyamatban van, a terminált húsz hónap alatt szeretnék megépíteni, a várható költség nettó 40,33 millió euró lesz. A hatvágányos terminál 1,05 kilométeres vágánnyal csatlakozik a Zobordarázs–Sarlókajsza vasútvonalhoz, a tervezett kapacitás évi 35 493 intermodális szállítóeszköz lesz. Viktor Stromček kormánymegbízott, az ipari parkban tett látogatása során már február végén jelezte, hogy a Jaguar Land Rover a leendő gyáruk áruszállításának 80 százalékát a vasúton kívánja megoldani. A projekt megvalósításával a ŽSR szeretné növelni részesedését a szállítmányozási piacon. A tervezésnél figyelembe vették a további igénylők kiszolgálásának lehetőségét az adott területről – írja a felvidek.ma portál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek