Új vezető a Rail Cargo Operator - Hungaria élén

iho/vasút   ·   2022.03.03. 11:25

A Rail Cargo Operator - Hungaria Kft. második ügyvezetői posztját 2022. március elsejétől Mázsi Attila, a társaság eddigi pénzügyi vezetője tölti be.

A közgazdász és egyben jogi szakokleveles közgazdász végzettségű vezető két évvel ezelőtt csatlakozott az intermodális logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalathoz. Szakmai felkészültségét eredményesen bizonyította a pénzügyi, számlázási, kontrolling területek irányításában, valamint azok gazdaságos, hatékony, szabályszerű működésének biztosításában. Mázsi Attila az ügyvezetésben Lippai Viktort váltja, aki az A.P. Moller-Maerskhez igazolt.

A regisztrált IFRS mérlegképes könyvelő és adótanácsadó képesítéssel is rendelkező Mázsi Attila széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a fuvarozás, a szállítmányozás és a közlekedés területén, ahol multinacionális és nagyvállalati környezetben közel két évtizede tölt be vezető beosztásokat. Szállítmányozásban tapasztalatot az Ekol Logistics Kft.-nél és a UPS Magyarország Kft.-nél szerzett. A magyarországi közúthálózat fenntartásárét felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. menedzsmentjében különböző vezető beosztású gazdasági tisztségeket töltött be, beleértve a részvénytársaság vezérigazgatói posztját.

Az RCO-HU ügyvezetőjeként a pénzügy, a könyvelés és a kontrolling terület felügyelete mellett átveszi az értékesítést és az operációt támogató valamennyi adminisztrációs terület irányítását. Felelősségi körébe tartozik egyebek között az informatikai fejlesztések, valamint az adatvédelmi, a humán erőforrás, a jogi és a minőségbiztosítási területek optimális működésének támogatása.

Az angolul kiválóan beszélő szakember előtt álló legaktuálisabb feladat az IMPULSE elnevezésű új logisztikai rendszer sikeres bevezetése. Ehhez felhasználja az integrált vállalatirányítási rendszerek implementálásában korábban szerzett gyakorlati tapasztalatait és magas szintű informatikai tudását.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.