Új villamosokat vesz Temesvár

iho/vasút   ·   2017.12.23. 15:00
400px_temesvar_felujitott_vill

A temesvári önkormányzat elfogadta a harminc új villamos beszerzését, valamint a Dambovita remíz korszerűsítését célzó tanulmányt, melyet a műszaki és gazdasági jellemzők egységesítése érdekében dolgozott ki a város közlekedési társasága. Temes megye bő háromszázezer lakosú székhelyén jelenleg hatvan villamos közlekedik, melyek közül tizenötöt már felújított az Astra Vagoane Calatori és az Electroputere VFU Pascani konzorciuma; az Armonia elnevezésű járművek flottáját hamarosan további tizenöt bővíti. A ráncfelvarrásból kimaradó harminc kocsi helyére érkeznének majd az új tuják. A város szerint a projekt 2020-ra fejeződhet be.

A felújított Armoniák mellé érkezhet harminc új, alacsonypadlós villamos Temesvárra (fotó: Railway Gazette)

A járműbeszerzés és a remízfelújítás finanszírozására vissza nem térítendő forrásokat próbál szerezni Temesvár a 2014-2020-as Regionális Operatív Programon keresztül. Ennek érdekében az önkormányzat fenntartható városi mobilitási tervet (PMUD) dolgozott ki, a strukturális európai alapokból érkező támogatáshoz szükséges finanszírozási dokumentumok már szeptemberre elkészültek.

A projekt a tömegközlekedési rendszerek vonzerejének és népszerűségének növelése által járul hozzá a fenntartható fejlődéshez, valamint arra ösztönzi az embereket, hogy a személygépkocsijuk helyett a tömegközlekedést válasszák, csökkentve ezzel a szén-dioxid-kibocsátást – írja a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek