Új vontatógenerátort fejlesztett ki a Transzmasholding

iho/vasút   ·   2019.03.25. 16:15
400px_tmh_generator

Az orosz vállalat a novocserkasszki üzemében (NEVZ) létrehozta a Brjanszki Mozdonygyárban (BMZ) gyártott, háromszekciós vonali tehermozdony új szinkron vontatógenerátorának mérnöki mintáját. Az AT2C-2800/400B típusú szerkezet sikeresen teljesítette a próbákat.

A Transzmasholding novocserkasszki üzemében kifejlesztettek egy új vontatógenerátort. A szerkezetet sikeresen tesztelték, így megkapta a száz egyeséges gyártásra vonatkozó engedélyt (kép forrása: TMH)

A generátort a TMH mérnöki részlege tervezte az úgynevezett importhelyettesítő program során, a berendezés Ukrajnából importált verziójának alternatívájaként. A szerkezet az egyenáramú vontatómotorokat táplálja energiával az egyenirányítón keresztül, központi támogatást nyújt, gerjeszti a vontatási berendezést, továbbá segíti a motor elindítását. A berendezés két szinkron generátorból (egy 2800 kilowatt teljesítményű fő-, és egy négyszáz kilowattos segédgépből) áll, amelyeket egyetlen házban helyeztek el. A fő- és a segédgenerátor aktív részei megegyeznek a NEVZ által eddig is gyártott generátorokéval.

A tesztek eredményeként a szerkezet dokumentációja O1 minősítést szerzett, ami száz egység előállítását engedélyezi. A Transzmasholdingnál már elő is készítették a sorozatgyártási beállításokat a megfelelő minőség érdekében.

A TMH az egyetlen olyan gyártó Oroszországban, amely vasúti vontatójárművek teljes palettáját kínálja, többek között különböző teljesítményű, konfigurációjú, típusú és célú dízel- és villamos mozdonyokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek