Új Wizz-járatok, jövőre 11 gép Budapesten és Debrecenben

iho   ·   2016.09.15. 15:10
cim

Újabb Airbus A321 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát a Wizz. 2017 áprilisától a légitársaság négy új járatot indít olyan vonzó célállomásokra, mint Faro Portugáliában, Hannover Alsó-Szászországban, Bergen Norvégiában és Lamezia Terme Dél-Olaszországban. Az új útvonalakkal a Wizz Air több mint 4 millió helyet kínál budapesti indulással 2017-re, ami 8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Wizz ugyancsak most ünnepelte a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditján (IOSA) megszerzett regisztrációjának átadását. A légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése bizonyítja: 2004-es indulása óta a Wizz Air jelentős időt és erőforrásokat szánt arra, hogy világszínvonalúvá fejlessze biztonsági kultúráját, biztonsági folyamatait, valamint dolgozóinak képzését és fejlődését, hangzik a légitársaság állásfoglalása. A regisztrációt igazoló oklevelet Anca Apahidean, az IATA Kelet-Európáért felelős területi vezetője adta át.

Az IOSA program a légitársaságok biztonsági értékelésének világszerte elismert standardja, amely a légitársaságok biztonságmenedzsmentjét, ellenőrzési rendszereit és folyamatait vizsgálja. A Wizz Air értékelését az IATA által elismert hat auditáló szervezet egyike, az AQS végezte.

„Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként” a Wizz Air folyamatosan bővíti hazai tevékenységét, folytatódik a sajtótájékoztatóról kiadott közlemény. A légitársaság jelenleg Budapesten és Debrecenben üzemelteti két bázisát összesen tizenegy repülőgéppel, a repülőszemélyzetet, a fedélzeti személyzetet, az irodai és támogató funkciókat ellátó dolgozókat is beleszámítva több mint 1000 főnek adva munkát.

2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, ezáltal közvetve több mint 2000 munkahelyet támogatva. Idén a légitársaság 27 százalékkal növelte ülőhely-kapacitását 2015-höz képest, ami több mint 4 millió utast jelent a budapesti járatokon. A Wizz Air 2016-ban összesen tíz budapesti járatot kínál, amit  négy további járat követ 2017-ben. A jövőben induló járatok között olyan vonzó célállomások szerepelnek, mint Bukarest, Fuerteventura, Szófia, Lanzarote, Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme.

Az új, hosszú törzsű A321-es repülőgép további 98 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Budapesten, 36 újabb közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál, és lehetővé téve a Wizz Airnek, hogy megemelje a jelenlegi járatok sűrűségét Budapest és Liverpool, illetve Budapest és Nizza között.

A budapesti sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Az IOSA regisztráció megerősíti a biztonság kultúráját, amelyet meghatároztunk a Wizz Airnél, és hangsúlyozza elkötelezettségünket az iránt, hogy működésünk minden területén a legmagasabb szinten teljesítsünk. Folyamatosan növeljük kapacitásunkat Magyarországon és szélesítjük járataink hálózatát. Budapest volt első bázisunk, ahol szolgálatba állt az első négy vadonatúj, csúcsminőségű 230 üléses A321-es, és a 11. repülőgép 2017-es Budapestre érkezésével tovább erősítjük a Wizz Air vezető pozícióját az országban.

2004 óta, amikor először emelkedett a levegőbe a WIZZ, magyarországi járatainkon közel 18,5 millió utas bizalmát és hűségét nyertük el. Idén pedig magyar hálózatunkon több utast szállítunk majd, mint korábban bármely más légitársaság. Továbbra is azon vagyunk, hogy növeljük a Wizz Air ügyfélélményt, miközben a lehető legalacsonyabb viteldíjakat kínáljuk a piacon.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek