Új zebrák Budapesten

iho   ·   2014.02.18. 13:02

A BKK nemcsak a közösségi közlekedés fejlesztéséért és működtetéséért felel, hanem – mint a Fővárosi Önkormányzat közútkezelője – feladatköre a főváros közlekedésének biztonságosabbá tétele is. Folyamatosan követik az új technológiákat, illetve növelik a meglévő és a gyalogosok forgalmához jobban illeszkedő biztonságos útvonalak számát.

Kőbányán, Pestszentlőrincen és Rákosmentén tíz helyszínen jelöltek ki új zebrákat. A munkálatokat februárban elkezdték, amelyeknek célja a buszmegállók, valamint a közeli intézmények biztonságos gyalogos-megközelíthetőségének kialakítása.

Egy új gyalogos-átkelőhely kijelölését alapos helyszíni vizsgálat előzi meg, amelynek során felmérik a tervezett átkelőhely környezetében a csúcsidejű gyalogosforgalmat, valamint a keresztirányú közúti forgalom nagyságát. A forgalmi adatokon túl megvizsgálják, hogy milyen az adott kereszteződés közlekedésbiztonsági helyzete, valamint hogy van-e a környéken oktatási intézmény, illetve tömegközlekedési megállóhely.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek