Újabb buszbeszerzés az ÉMKK-nál

iho/közút   ·   2016.04.28. 11:15
400px_emkk_irisbus

A megjelent tenderkiírás szerint az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. nyílt közbeszerzési eljárással negyvenkilenc helyközi vagy távolsági kivitelű, kéttengelyes szóló autóbuszt venne bérbe zárt végű pénzügyi lízingkonstrukció keretében. A járművek bérlése tíz évre szól.

Az elbírálás során az ajánlott ár számít leginkább. A járműveket a győztes ajánlattevőnek a szerződés aláírásától számítva minimum harminc, legfeljebb százhúsz napon belül kell átadnia az ÉMKK-nak. A közbeszerzésre június elsejéig lehet jelentkezni.

A Németországból használtan beszerzett húsz Irisbus Crossway után 39 új, és 49 használt autóbuszt lízingelne tíz évre az ÉMKK (fotó: ÉMKK Zrt.)

Az egykori Borsod, Szabolcs és Hajdú Volánokat egybeolvasztó közlekedési társaság az elmúlt hónapok során nagy lendülettel fogott hozzá elöregedett járműflottájának frissítéséhez. 2015 őszén húsz használt helyközi-távolsági kocsi vásárlására írtak ki tendert: a jó műszaki állapotnak örvendő Irisbus Crossway buszok az év elején álltak forgalomba. Március végén újabb busztender jelent meg, már tizennégy új, háromtengelyes elővárosi, valamint huszonöt új, kéttengelyes elővárosi jármű tízéves lízingjéről. Jelen közbeszerzés a harmadik a sorban, és az előzőkhöz hasonlóan ez is a Volánbusz Zrt. szakmai közreműködésével zajlik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek