Újabb elem az Új Selyemúton

iho   ·   2017.03.02. 15:56

A megegyezés előzménye az Eurázsiai Gazdasági Unió és Vietnam megállapodása volt az eddigi négymilliárd dolláros kölcsönös kereskedelem tízmilliárdra emeléséről – írja az easttime.info portál. Nemrég Hanoiban tárgyalt nemzetközi szállítási ügyekben Kanat Alpiszbajev, a kazah, Vu Tan Tung, a vietnami vasút vezérigazgatója, valamint Truong Quang Nghia, Vietnam közlekedési minisztere. A tárgyalások elsősorban kazah mezőgazdasági termékek Vietnamba szállításáról szóltak, de szóba került trópusi és tengeri élelmiszerek exportja is Kazahsztánba.

A kazah delegáció arról is beszámolt, hogy a kazah vasút leányvállalata, a KTZ Express szervezésében elindult az első gabonaszállítmány a kínai Lienjünkangból Ho Si Minh-városba. A jelenleg körvonalazódó kínai–vietnami–kazah–európai áruszállítási útvonal a Peking által kezdeményezett Új Selyemút gazdasági öv program része.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek