Újabb korrekció a Kalefon

iho   ·   2017.03.21. 13:45
00kicsi

Először a fákat kellett újra elültetni, az eredetileg telepítettek ugyanis nem eredtek meg, száraz csemeték között jöttek-mentek az utasok. Ebben a rosszul kiválasztott fajú és életkorú fák mellett a vízelvezetés hiányosságai is szerepet játszottak. Komolyabb probléma volt azonban, hogy a Várfok utcai buszfordulót is szűkre méretezték, az időközben beszerzett MABI Modulo elektromos autóbuszok tengelytávja nagynak bizonyult az ívhez.

16-os busz fordul ki a térre, remélhetőleg már nem sokáig (Kemsei Zoltán felvételei)

Közel egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a BKK nekiálljon kiköszörülni a csorbát. A ránézésre is személyautókra méretezett fordulót (igaz, a Karsan midibuszok meg tudtak benne fordulni) bővítik – már amennyire a hely engedi, az ugyanis nincs túl sok. Szerkesztőségünk információi szerint azonban nem fogják túlzottan elkapkodni a munkát, ez a kis korrekció nagyjából egy hónapot vesz majd igénybe, addig teljesen hivatalosan járják körbe a teret a 16-oson közlekedő elektromos és dízelbuszok.

Átépítik a fordulót, az elektromos buszok is elférnek majd – április végétől

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.