Újabb lépcsőfok Buda közlekedésében

iho   ·   2015.03.13. 18:45
busz00kicsi

Az újabb utasszámlálási eredmények indokolják a változtatást Dél-Buda buszhálózatában március 15-étől.

Körjárat lesz például a 258-as buszból: a Kelenföldi pályaudvar őrmezői oldaláról a Péterhegyi úton és az Arany János utcai lakótelepen át Budafok központjáig, onnan Kelenvölgyön át az Etele térig jár majd, hétköznap a reggeli és a délutáni csúcsidőben. A megváltozott 258-as a 250-essel közös szakaszán tízperces követéssel közlekedik. Az Újbuda-központ–Kelenvölgy között közlekedő 258A-t 252-esre számozzák át. Ritkul az 58-as járat: 20–30 percenként közlekedik, de Kelenföld vasútállomás és a Lőcsei utca között a 258-assal is lehet majd utazni.

258-as a Kosztolányi Dezső térnél<br>(fotók: Kemsei Zoltán)

Ne keressék többé a 141-es buszt a pályaudvar előtti végállomáson, a nemzeti ünnep után az őrmezői oldalra költözik ez a járat is. Ezzel csökken a menetideje is, viszont a vasárnapi zárva tartás miatt aznap csak a Savoyai Jenő térig közlekedik. Módosul a 251-es busz: a Szabina út és a Memento park közötti alacsony kihasználtság miatt csak hétköznap, a délutáni csúcsidőben, óránként közlekedik, az őrmezői végállomástól a Savoya parkig. Egyéb időszakokban három új járattal utazhatnak: a Savoya park–Lomnici utca közötti 241-es, a Városház tér–Lomnici utca közötti 241A, és a Városház tér–Kelenföldi pályaudvar közti 251A közül lehet választani.

141-es: irány a pályaudvar túloldala!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek