Újabb lépés az M35 autópálya kiépítésére

iho/közút   ·   2012.05.02. 09:16

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredményt hirdetett az M35-ös autópálya Debrecen (4-es főút) és Berettyóújfalu (M4 autópálya) közötti szakasz és a Debreceni Nemzetközi Repülőteret az M35 autópályába bekötő (Debrecen „déli” elkerülő) út engedélyezési és kiviteli terveinek, valamint a nyomvonal kormányrendelettel való megállapításához szükséges dokumentáció elkészítésére, továbbá az összes szükséges út- és műtárgyépítési engedélyének beszerzésére. A feladat része az ajánlati és kisajátítási terv elkészítése, utóbbi záradékolása is – olvasható a NIF közleményében.

A kétszer két forgalmi sávos autópálya-szakasz hozzávetőleges hossza 24,8 kilométer, összesen négy csomópont, köztük egy autópálya-csomópont, egy komplex pihenőhely valósul meg várhatóan.

A kétszer egy sávos „bekötő” főút hozzávetőleges hossza 5,3 kilométer, két csomópont épül ki a szakaszon (különszintű az autópályához csatlakozásnál, szintbeni a 47-es főúthoz való csatlakozásnál).

A beruházást a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes M35 Konzorcium tervezi meg. A konzorcium vezető tagja: Utiber Közúti Beruházó Kft., a konzorcium tagja a Tura-Terv Mérnökiroda Kft. és az Uvaterv Út, Vasút Tervező Zrt. A szerződéses összeg nettó 2 297 000 000 forint. A tervezési feladatok várhatóan 2014-re készülnek el.

Kapcsolódó hírek