Újabb parkolóház épül Győrben

iho.hu   ·   2019.05.14. 10:00
parkgyorkicsi

Parkolóház épül Győrben amely előreláthatóan a Petz Aladár Kórház parkolási gondjait orvosolja. A létesítményt a Vasvári Pál utcával párhuzamosan futó, jelenleg túlterhelt két parkolóutca helyén húzzák fel. A TED-en megjelent adatok szerint beépítésre kerülő telekre 560 parkolót terveznek, melyből 12 szolgálja a mozgáskorlátozottakat.

A háromszintesre tervezett parkolóház közepén, a kórház felőli oldalon kerülnek kialakításra a kiszolgáló helyiségek és a lépcsőházak, így ezek a Kórház és a Rendelőintézet felől a teljes forgalom keresztezése nélkül elérhetőek. Az épület tetején napelemeket helyeznek el.

A parkolóház látványterve (forrás: kisalfold.hu)

A beruházásban a kórház területén belül is bővül a parkolótér, ide 132 parkolót terveznek, ez a rész nem nyílik meg a közforgalom számára.

A kivitelezőnek a jelentős forgalom miatt az építkezés idejére egy ideiglenes parkoló kiépítését is vállalnia kellett a volt Vadász-laktanya helyén, ami által 250 férőhely jön létre nem messze a kórháztól – értesült a magyarepitok.hu oldala.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek