Újabb Scaniák a Borsod Volánnál

Ács Attila   ·   2013.09.10. 14:00
391000_highres_Scania2_kicsi

Bár a buszbeszerzést több mint két éve megtiltották a Volánoknak, különleges engedéllyel mégis forgalomba állhat néhány kocsi, így frissülhetett az év elején öt új Scania Touringgal a Borsod Volán járműparkja. Az akkori hír szerint opcióban további öt ugyanilyen típusú buszt is vásárolhat a cég - ez most meg is történt, így már összesen tíz luxusjármű ingázik a nagyobb borsodi városok és a néhány távolabbi megyeszékhely valamint a főváros között.

Generációs szakadék. Az Ikarus 256-os a '70-es években számított újnak, akkor valószínűleg senki nem gondolta, hogy még 40 év múlva is közlekedik majd normál, menetrend szerinti forgalomban ilyen busz<br>(fotó: Kóródy Ádám)

A svéd Scania és a kínai Higer kooperációjában készült járművek az előző öt testvérükhöz hasonlóan igen jól fel vannak szerelve: ez többek között légkondicionáló berendezést, digitális kijelzőket, wifit, minikonyhát, WC-t, DVD-rendszert, valamint dönthető, kihúzható, asztalkával és lábratóval ellátott kényelmes utasüléseket jelent. A buszok motorja tizenhárom literes, hathengeres, négyszáz lóerős és az Euro V-ös normának felel meg, a sebességváltó automatizált.

Az első öt Scania Touring eddig átlagosan ötvenezer kilométert futott, a tapasztalatok igen kedvezőek, a buszok megfelelnek Borsod Volán elvárásainak. Az újabb példányok az MLG-011-015 rendszámokat kapták és az Ózd-Budapest, a Kazincbarcika-Budapest, valamint a Miskolc-Eger viszonylatokon lehet velük találkozni.

Az új Scaniák - a korábbi öt testvérükkel ellentétben - nem kaptak nagy Borsod Volán-logót<br>(fotó: Scania)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek