Újabb vállalat integrálásával erősít a T-Systems

iho   ·   2013.04.03. 14:48

A T-Systems Magyarország Zrt. teljes mértékben integrálja szervezetébe április 1-jével az informatikai alkalmazások fejlesztésében, telepítésében és üzemeltetésében több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Daten-Kontor Kft.-t. Az integráció a 2012 októberében végrehajtott egyesülés utolsó lépése.

Az infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltató vállalat integrálásával a T-Systems tovább erősíti az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálását és nemzetközi piacokon való részvételét, valamint bővíti alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szakterületeit. A legnagyobb magyar IKT vállalat így a jövőben még szélesebb körű kompetenciákkal fedi le az infokommunikációs technológiák teljes spektrumát.

Térinformatikai, számlázási rendszerekkel, termelésirányítási és logisztikai megoldásokkal, valamint Call Center/Contact Center megoldásokkal bővíti a T-Systems Magyarország szolgáltatási portfólióját a Daten-Kontor. A hozzávetőlegesen kétezer alkalmazottat foglalkoztató T-Systems teljes létszámban átveszi a Daten-Kontor 170 fős szakembergárdáját, akiknek a feladata elsősorban az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálása lesz.

„A Daten-Kontor csapatával testreszabott, egyedi megoldásaink segítségével olyan mélységben tudjuk ügyfeleink alaptevékenységét támogatni, ami jelentős befolyással van sikerességükre” – fogalmazott az egyesülésről tartott sajtótájékoztatón Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. Blénessy László, a Daten-Kontor eddigi ügyvezető igazgatója, a T-Systems Magyarország ágazatigazgatója hozzátette: a Daten-Kontor eddigi ügyfelei tehát továbbra is a megszokott csapattal, szakemberekkel dolgozhatnak együtt.

A fúziót megelőzően a Daten-Kontor Kft. 2011 februárja óta működött a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú érdekeltségeként. A vállalat 2012-ben közel négymilliárd forint árbevételt ért el, ebből 417 millió forint volt az exportbevétel. A vállalat jelenleg több mint 140 projekten dolgozik hét országban.

A T-Systems Magyarország a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként közép- és nagyvállalati ügyfeleknek, a kormányzati szférának és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A közelmúltban magunk is hírt adtunk a társaság és a MÁV-Start Zrt. sikeres együttműködéséről: a T-Systems a vasúttársaság 735 kocsijában nyújt wifiszolgáltatást.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.