Újabb vasúti épületektől búcsúzhatunk

iho   ·   2013.12.02. 20:00
00

Ahogy az alföldi felújítások szép fokozatosan haladnak előre, egyre-másra változnak a klasszikus, a Tiszavidéki Vasút jellegzetességeit a mai napig magukon viselő állomások is. Karcag színeváltozását már kitárgyaltuk ezen a portálon, Püspökladányban még komolyabb változások várhatók.

Az állomásépületet felújítják...<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A felvételi épület természetesen megmarad, de a hírek szerint lebontják a régi kis mozdonyszínt, és több melléképülettől búcsúzhatunk még. Alapkövetelmény az SK+55 magasságú peron, amelyre aluljárón vagy liften át lehet eljutni, valamint a régi TVV-épülettel harmonizáló tetőkkel fedik majd be az utasforgalmi területeket. A műemlék felvételi épület kívül-belül megújul, új forgalmi iroda, állomásfőnöki iroda és pénztárak épülnek, felújítják a várótermet és a vizesblokkokat. Parkolók (szám szerint negyvenegy) és buszmegállók, kerékpártárolók is épülnek. A munka már elkezdődött a Mikszáth utcai aluljáró építésével, az állomás teljes felújítása 2014-ben kezdődik és várhatóan egy éven át tart.

A vasútforgalmi szempontból mostanára már fölöslegessé vált épületek sorsáról portálunk igyekszik naprakészen beszámolni a későbbiekben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek