Újabb vizsgálat a BKK-nál

iho/közút   ·   2012.10.29. 09:29

Újabb belső ellenőrzést rendeltek el a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), idén immáron a másodikat. A vizsgálat hivatalos célja a BKK „tevékenységének célszerűségi vizsgálata a rendelkezésre álló források felhasználásának hatékonyságán és eredményességén keresztül” – olvasható a Népszabadság weboldalán.

Az ellenőrök arra szeretnének választ kapni, hogy a szakmai feladatok végrehajtását a jogszabályok és a hatályos belső rendelkezések megtartásával végzik-e, a BKK működése alkalmas-e a lehető legkisebb ráfordítással a lehető legnagyobb eredmény elérésére, illetve a társaság tervezési, szervezési és ösztönzési rendszere jól szolgálja-e a hatékonyságot.

A Népszabadság szerint többen furcsállják a vizsgálatot, hiszen szakmai szempontból kevés értelme van célszerűségi vizsgálatot indítani egy érdemben alig egy éve működő cégnél, amely ráadásul csak idén áprilisban kötött szolgáltatási szerződést a fővárossal, illetve a BKV-val.

A vizsgálatról a múlt héten értesítették Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját. A városházán terjengő szóbeszéd szerint nemcsak őt érte meglepetésként az új átfogó vizsgálat elrendelése, hanem a BKK felügyeletével megbízott – immáron háromfős – főpolgármester-helyettesi csapatot is. Az utasítást állítólag Tarlós István főpolgármester adta ki. Egyesek azt is tudni vélik, hogy az ellenőrzés valódi célja nem más, mint hogy végre fogást találjanak Vitézy Dávidon, akinek elmozdítására már a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatójának és igazgatósági elnökének lemondása után tett egy kísérletet Tarlós István főpolgármester. A fővárosi Fidesz-frakció azonban kiállt az ifjú cégvezető, illetve a heves vitát kiváltó busztender mellett – írja a Népszabadság.

Kapcsolódó hírek