Újévi sztrájk várható Miskolcon

iho   ·   2015.12.28. 13:20

A minden dolgozót érintő bérfejlesztésről szóló megállapodást a tulajdonos Miskolc Holding Zrt. is szentesítette, a közlekedési cég azonban csak a járművezetőknek adott öt százalékos béremelést novembertől. A szakszervezetek úgy tervezik, hogy leghamarabb január 4-én állhat le a miskolci tömegközlekedés.

A sztrájkbizottság felszólította a munkáltatót: mielőbb üljenek asztalhoz az elégséges szolgáltatás megállapítására. A Miskolc Holding Zrt, azonban a helyi sajtót úgy tájékoztatta, hogy a tárgyalás a 2016-os béremelésekről szól majd. Ezzel szemben a szakszervezetek képviselői kijelentették: az esetleges sztrájkot az elmaradt béremelések miatt fogják meghirdetni. Az érdekképviseleti szervek és a járművezetők – tekintettel az ünnepekre – január 4-e előtt nem hirdetik meg a leállást – írja az Origo.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.