Újgenerációs DAF-okat vett a Trans-Sped

MTI/iho   ·   2022.10.16. 17:00
00_tran-sped_kamionok

A Trans-Sped logisztikai szolgáltató harminchét új, környezetbarát tehergépjárművet szerzett be 3 millió 500 ezer euróért.

A flottacsere során a járműállomány 1,5 éves átlagéletkora nem változott, kétszázharminc, legfeljebb hároméves tehergépjárműből áll a cég flottája. Az újgenerációs, Euro 6-os, alacsony fogyasztású DAF XF és XG 480 típusú nyergesvontatók üzemanyag-fogyasztása alacsonyabb, mint a korábbi típusoké, emellett nagyobb hálófülkével és tágasabb utastérrel rendelkeznek.

Az energiaköltség megugrását megújuló energiaforrásokkal is próbálják tompítani. A társaság raktáraiban már eddig is hőszivattyús rendszereket használtak, az irodák energiaellátásának egy részét pedig napelemes rendszerek biztosították. A jövőben ennek bővítését tervezik.

Az MTI kérdésére a logisztikai szolgáltatásokat is kínáló szállítmányozási cég tájékoztatott arról, hogy az emelkedő üzemanyagárak és a munkaerőhiány kihívások elé állítja a szektort, a raktári és gépjárművezetői munkakörökben van a legnagyobb munkaerőhiány.

Közölték, hogy az emelkedő működési költségek miatt az egész iparág átállt a fuvardíjak havi frissítésére a negyedéves, féléves felülvizsgálat helyett. Jövőre az emelkedő útdíjak, a béremelések és az infláció miatt a társaság 12-15 százalékos fuvardíjemelést tart szükségesnek.

Az 1998-ban alakult, debreceni székhelyű Trans-Sped Kft. fő profilja a közúti szállítmányozás, ez adja a bevétel kétharmadát. Emellett jelen van a légi és tengeri szállítmányozási piacon, valamint ipari park üzemeltetéssel és építéssel is foglalkozik. Tavaly Nagytarcsán 13 ezer négyzetméter alapterületű raktárbázist nyitottak az e-kereskedelmi szolgáltatások iránti növekvő igény kielégítésére.

A Trans-Sped Kft. a nettó árbevétele a 2020-ban 20 milliárd 50 millió forint volt, innen 24 milliárd 360 millió forintra nőtt 2021-re. Adózott eredménye tavaly 665 millió 700 ezer forint volt az előző évi 332 millió 300 ezer forint után.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek