Újra díjmentesen utazhatnak a diákok Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.05.30. 15:00
Baba_01

Andrej Doležal szlovák közlekedésügyi miniszter döntése értelmében június 1-jétől a 26 évnél fiatalabb diákok újra díjmentesen utazhatnak a Szlovákiában közlekedő vonatokon. A kedvezményt a diákoktól március végén vonták meg, akkor jelezve, hogy átmeneti intézkedésről van szó a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében. Szlovákiában június 1-jén indul újra az iskolákban a tanítás, ezért döntöttek a díjmentes utazás visszaállításáról.

(fotó: ZSSK)

A miniszter arról is tájékoztatott, hogy reményei szerint hamarosan újraindíthatják a nemzetközi vasúti közlekedést is a szomszédos országokkal. A pontos időpontot azonban nem jelölte meg. A döntést a Központi Válságstáb hozza majd meg. Szlovákiában 2014 novembere óta a 26 év alatti diákok és a 62 évnél idősebb nyugdíjasok utazhatnak díjmentesen – más EU tagország állampolgárai is. A nyugdíjasok kedvezményét nem függesztették fel márciusban. A díjmentes utazás csak a közszolgáltatási szerződés értelmében közlekedtetett járatokon érvényes, az IC vonatokon nem.

Statisztikai adatok a ZSSK-tól

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek