Újra működik a Millenáris park–Fény utca MOL Bubi gyűjtőállomás

iho/zöldút   ·   2020.08.21. 08:40
bubi_feny_utcai_gyujto01

Kicsit „arrébb ment” a gyűjtőállomás: a Millenáris Park megújulásával korábbi helyszínéhez közel, a Millenáris főbejáratával szemben van.

Ismét működik a MOL Bubi közbringarendszer Millenáris park–Fény utca gyűjtőállomása, amelyet korábban a Millenáris Park bővítési munkálatai miatt ideiglenesen megszüntettek. Az ismételt üzembe helyezéssel összesen 158 MOL Bubi gyűjtőállomás működik Budapesten, és továbbra is 2071 almazöld kerékpár áll rendelkezésre a környezettudatos közlekedési módot választóknak.

A fővárosban kialakított új kerékpársávok mellett a jövőre teljesen megújuló közösségi kerékpár-szolgáltatói rendszer – új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, többszintű árazás és rugalmas használat bevezetése – is a városi kerékpározás népszerűsítését szolgálja. A MOL Bubi jelenleg is 100 forintos jelképes összegért használható egy hónapon keresztül, azaz alkalmanként legfeljebb 30 percig lehet utazni további díj megfizetése nélkül.

Budapest városvezetése és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a közösségi közlekedés részarányának növekedése mellett a kerékpáros közlekedés is a közösségi közlekedés integráns része legyen, azaz a különböző közlekedési módok kombinálása során, miközben az utasok átszállnak egyik járműről a másikra, a MOL Bubi is versenyképes választásként szolgáljon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek