Újrafelhasználható konténerekben szállítják az Airbus alkatrészeit is

iho   ·   2020.01.01. 17:15
gefco_ujrahasznositott_kontener0

Az Airbus fokozatosan lecseréli eldobható, nem újrahasznosítható csomagolóanyagait, környezettudatos, újrafelhasználható és összecsukható konténerekre. Egy éve már, hogy a Gefco szervezi és szállítja az alkatrészeket az Airbus európai beszállítóitól a vállalat tíz összeszerelő üzemébe, mindezt a szállítóvállalat újrahasználható csomagolási megoldásaira építve Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A projektbe bevont több mint 30 ezer szállítóeszközzel az Airbus szeretné kiterjeszteni a fenntartható megoldásokat minden európai beszállítójára és telephelyére.

(fotók: Gefco)

Az újrafelhasználható csomagolás lehetővé teszi, hogy ellátási láncában a repülőgépgyártó jelentősen csökkentse az eldobható csomagolóanyagok mennyiségét, valamint az utakon lévő teherautók számát is, mivel az összecsukható dobozok és konténerek használatával optimalizálható a szállító autók kihasználtsága.

A Gefco hat csomagoláskezelő központja dolgozik napi szinten az újrafelhasználható csomagolások rendelésén, gyűjtésén, berakodásán és szállításán világszerte. Az Airbus szintén együttműködik a cég eszközaudit szakembereivel is, hogy képezze az operatív munkában résztvevő csapatait a csomagoláskezelés terén, valamint megismertesse őket a Netbox használatával. A Netbox egy kifejezetten a konténerek mozgásának követésére létrehozott informatikai rendszer, amely valós idejű szállítási információkat nyújt a szakembereknek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek