Újraindul a középiskolai vasúti szakképzés Szombathelyen

iho/vasút   ·   2018.12.11. 11:07
400px_gysev_flirt3

A GYSEV Zrt. és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum által aláírt szerződés eredményeként a szakképzési centrumhoz tartozó szombathelyi Savaria Szakgimnáziumban 2019 szeptemberétől újraindulhat a középiskolai vasúti szakképzés a vasi megyeszékhelyen. Az együttműködési megállapodás többek között a szakmai kapcsolatok elmélyítését, a gyakorlatcentrikus oktatás elősegítését és a GYSEV Zrt. pályaorientációs tevékenységének támogatását tartalmazza. A dokumentum értelmében a felek szorosan összekapcsolják az elméleti és gyakorlati képzést a középiskolás korosztály tanulmányainak teljes időtartamára.

A 2019 szeptemberében Szombathelyen újrainduló középiskolai vasúti képzéseken vasúti jármű villamos rendszerszerelői, valamint vasúti jármű szerkezeti és fékrendszer szerelői képesítésekre jelentkezhetnek a fiatalok (fotó: Moór Ferenc)

Az oktatási intézmény a munkaerőpiac igényeihez igazodva két szakirányban hirdeti meg vasútszakmai képzéseit: a fiatalok vasúti jármű villamos rendszerszerelői, valamint vasúti jármű szerkezeti és fékrendszer szerelői képesítésekre jelentkezhetnek. A vasúttársaság és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum vezetői is bíznak abban, hogy lesz elegendő jelentkező a biztos jövőképet garantáló vasúti szakképzésekre.

Az oktatási intézmény biztosítja a lehetőségét annak, hogy a szakképzés keretein belül, a GYSEV Zrt. működési területére vasútszakmai ismeretekkel rendelkező fiatal, új munkaerőt képezzenek. A vasúttársaság a meghirdetett szakokon tanuló diákok számára szakmai gyakorlatot, ösztöndíjat, elhelyezkedési lehetőségeket, életpályát kínál, emellett segíti a tanulók felkészítését a vasútszakmai hatósági vizsgákra.

A GYSEV Zrt. és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum megállapodása nemcsak a középiskolás korosztály képzésére terjed ki: az oktatási intézmény vállalta az együttműködést a vasúttársaság mindenkori munkaerőpiaci igényeinek megfelelő felnőttképzések megvalósításában, lebonyolításában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek