Újraindul a vasúti személyforgalom Zólyom és Ipolyság között

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.04.30. 08:45
kiskep_08

A sok petíció, polgári összefogás végre meghozta gyümölcsét, hiszen ha minden jól megy, akkor jövőre újra közlekedhetnek személyvonatok Zólyom és Ipolyság között. A 2003-ban bezárt (csak a személyforgalom szűnt meg) vasútvonalon a szlovák Közlekedési Minisztérium első embere, Érsek Árpád miniszter, a vasúttársaságok vezérigazgatói, valamint a környék polgármesterei közösen utaztak végig, itt tárgyalták meg a vasúti személyforgalom újraindításával kapcsolatos részleteket.

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter és Filip Hlubocký a vonaton tárgyalják meg a vasúti személyforgalom újranyitásának ügyét (fotó: mindop.sk)

A Szlovák Vasúttársaság (ŽSR) vezérigazgatója, Martin Erdössy szerint a szükséges befektetések összege eléri a 4,6 millió eurót. A biztonságos vasúti közlekedés fenntartásához be kell biztosítani a vasúti átjárókat, meg kell javítani a peronokat, fel kell újítani az állomások épületeit, ez mind pénzbe kerül.

Štefan Gregor, Ipolyság polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban egy új üzem épül, amely 450 embert fog foglalkoztatni, ezért is fontos a vasúti forgalom felvétele. A polgároknak szükségük van a gyors és komfortos eljutási lehetőségre.

Amikor még járt vonat Zólyom és Ipolyság között, nem is akármilyen! Váralja megállóhely 1997-ben (fotó: Zöldi Péter)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek