Ukrán turisták bolgár buszának romániai balesete

MTI   ·   2012.06.04. 10:48
Egy utas meghalt, tizenkettő megsérült, közülük hárman súlyosan, amikor árokba borult egy ukrán turistákat szállító busz hétfőn Romániában.

A bolgár rendszámú járműben huszonöten utaztak Kijev irányába a román tengerpartról. A baleset a Vrancea megyei Maicanesti község területén történt, a román hatóságok feltételezése szerint azért, mert a sofőr elaludt. A buszon két sofőr tartózkodott, egyikük sem sérült meg.

A balesetben egy utas életét vesztette, holtteste a felborult jármű alá szorult. A három súlyos sérült között van egy gyerek és egy nő, aki elvesztette fél karját. A buszon összesen hat gyerek utazott, közülük négy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az utasokat egy szállodában helyezték el, amíg egy másik járművet küldenek értük, hogy folytathassák útjukat Ukrajnába.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.