Üljön fel rá, mosolyogva száll le róla: elindult Miskolcon a versvillamos

MTI/iho   ·   2015.05.30. 18:45
versvillmis0

– Miskolcon a júniust meghatározza két nagy hagyományú és nagyszabású kulturális rendezvény, a könyvhét és az operafesztivál, mindkét rendezvény közös jellemzője, hogy az utcán járókat – és ez évben a villamoson utazókat – is megszólítja – mondta Kiss Gábor, a borsodi megyeszékhely alpolgármestere.

Utazzon Zelk Zoltánnal (is)! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Vajda János)

– A versvillamoson „napi gondolatmadár, versvirágok, olvasósarkok” várják az utasokat, hiszen az a nem titkolt célja, hogy emlékeztessen mindenkit az olvasás örömére – mondta, hozzátéve: két megálló között is található olyan gondolat, hangulat akár egy-egy rövid idézetben is, ami sokáig elkíséri az utast, az olvasót. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint az Operafesztivál Nonprofit Kft. együttműködésében útnak indult villamos egészen az operafesztivál végéig, június 21-éig közlekedik Miskolcon, az 1-es vonalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek