United: tervek az Álomgéppel

iho/repülés   ·   2012.08.24. 08:00
787_cim

Augusztus első napjaiban gördült ki a szerelőcsarnokból, 19-én repült először, most pedig már azt is tudni, merre lesz az első nemzetközi útja: a Boeing 787 első amerikai üzemeltetője, a United Airlines bejelentette terveit a gép forgalomba állításáról. Eszerint a cég Dreamlinerei december negyedikétől Amszterdamba, Lagosba, London Heathrow-ra, Sanghajba és Tokió Naritára repülnek majd.

(fotók: Boeing, United Holding)

Az első gép átadása szeptember vége előtt várható, év végéig pedig összesen hat példányt állít forgalomba a megatársaság. Az őszi hónapokban a beérkező 787-eseket az Egyesült Államokon belüli útvonalakon tesztelik, majd azt a bizonyos első interkontinentális járatot december 4-én Houstonból Amszterdamba indítják. Január harmadikától repül a típus Los Angelesből Tokióba, január hetedikétől heti ötször Houstonból Lagosba. A Houston–London február negyedikétől, a Los Angeles–Sanghaj március 30-tól indul az új típussal. Március 31-től pedig napi 787-es járatok lesznek Denver és Tokió között.

A United Airlines összesen 50 Dreamlinert rendelt, és további ötven gépre írt alá szándéknyilatkozatot. A gépeket 219 utasra székezik: 36 teljesen lefektethető, egy sorban háromszor két business-üléssel, 72 ecomomy plus és 111 economy férőhellyel.

Kapcsolódó hírek