Űrszelvények harca

Molnár András   ·   2011.07.29. 14:00
110729_DBSchenker_Class92_lil

A brit szabályozások csak a Csalagutat Londonnal összekötő HS1 nagysebességű vonalon teszik lehetővé európai űrszelvényre szabott kocsik közlekedtetését, személyszállító szerelvénnyel a DB korábban már sikeresen megtette ezt az utat.

A biztosító berendezések tesztje a Class 92 típusú mozdonnyal, terheletlen szerelvénnyel még márciusban megtörtént, és a DB Schenkernél nagy várakozással tekintettek az újabb mérföldkőre: a rakott, európai űrszelvényre szabott szerelvény továbbítására. A tesztelésben két Transfesa, illetve négy „függönyös” MegaCombi tehervagon vett részt, utóbbiakat előszeretettel alkalmazzák az autóiparban.

Ilyen, Class 92 típusú mozdony vontatta az úttörő tehervonatot a Csalagúton át Londonba<br>(Andrew Maycock felvétele)

A német vasúti árufuvarozó következő lépésként rendszeres járatok közlekedtetését tűzte ki, amire minden esélye megvan a sikeres próbafutást követően. Ez az eredmény lehetővé teszi, hogy a nagyobb befogadóképességű, és így hatékonyabb európai tehervagonokkal a kontinens bármely részéből árut továbbítsanak Londonba, ami elősegítheti a szigetországba irányuló áruszállítás vasútra terelését, és hosszú távon az egész ország teherfuvarozását átalakíthatja.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Idén először: megjelent az Indóház

T. H. F.   ·   2023.02.03. 12:00

A XIX. évfolyam első kiadása már sejteti, hogy az idei esztendő a nagy vasútgépészeti évfordulók jegyében telik majd. 

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.