Utakat újítanak fel Tolnában jövőre

MTI   ·   2011.12.05. 16:39
Elsőként a 65155-ös számú, kismányoki bekötőút két kilométeres szakaszán erősítik meg a burkolatot, az úttestet hat méterre szélesítik, és egy autóbusz-fordulót is felújítanak. A jövő év tavaszán kezdődő munkát a Dél-dunántúli Operatív Program 257 millió forintos támogatásával végzik el.

Ugyancsak tavasszal kezdődhet el a dombóvári térségben a Kocsola-Igal összekötő út közel egy kilométeres, valamint a várongi bekötőút másfél kilométeres szakaszának megerősítése. Mindkét útszakaszon autóbuszöblöket is építenek.

A jövő évben tervezik a Tengelic–Szedres összekötő út 11 kilométeres, és a 6532-es számú, Hőgyész–Dombóvár közti út 3,7 kilométeres szakaszának felújítását is. Az előbbi út felújítását várhatóan késő tavasszal indítják, aminek keretében hat méterre szélesítik az úttestet, és 16 autóbuszöblöt alakítanak ki.   

A hőgyészi útszakasz a tervek szerint 2012 nyarán kezdődő rekonstrukciója során két ponton korrigálják az éles kanyarok ívét, Hőgyész határában pedig forgalomcsillapító szigetet építenek.

Egy további Tolna megyei szakasznak, a Paks–Kölesd összekötő útnak a 63-as számú úttól Biritópusztáig tartó részét 2013-ban újíthatják fel; a 16 kilométernyi úton a burkolatot erősítik meg, hidakat újítanak fel és egy ívkorrekciót is elvégeznek.

Kapcsolódó hírek