Utasellátó a múzeumban

Kemsei Zoltán   ·   2014.06.04. 17:05
00kicsi

Csúfolták már Ittasellátónak, a vasúti szlengben egyszerűen csak „kocsma” a neve, de – valljuk be – étkezőkocsi nélkül nem az igazi a vasút. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum frissiben megnyílt tárlatán a vasúti étszolgálat történetét mutatják be a legapróbb részletekig: herendi és hollóházi étkészletek, étlapok, berendezési tárgyak várják a látogatókat augusztus 20-áig.

A kiállítás megnyitóján Krámli Mihály, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója...<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A MÁV-Start június 1-jétől közlekedtet újra étkezőkocsikat a nemzetközi vonatokon, ezúttal saját üzemeltetésben, a Balaton partjára a szolgáltatás júliusban indul. A megújult étlapon a korábbinál bőségesebb választékkal, 10–18 féle étellel szolgálnak az utasoknak, a gulyáslevestől egészen a majorannás jércemellig terjed a kínálat. A Keleti pályaudvaron felújították a raktárhelyiségeket, a huszonöt étkezőkocsit is új eszközökkel szerelték fel.

...és Ungvári Csaba vezérigazgató, MÁV-Start Zrt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek