Utasrekord Ferihegyen

MTI   ·   2011.07.09. 10:10
Az előző évben 827.457 utas indult, illetve érkezett Ferihegyre, ami minden idők rekordja, és ezzel 2008 óta először lépte át az utasforgalom a 800 ezres lélektani határt. 2011 első félévében 3,991 millió utast számoltak. A múlt évben történt izlandi vulkáni hamu okozta kiesést figyelmen kívül hagyva a növekedés éves szinten 7,7 százalék volt.

Az utasok célpontjai közül továbbra is London az első: júniusban 80 ezer utas indult a brit fővárosba. Párizs a második, Frankfurt pedig a harmadik az úticélok között. Érdekesség, hogy az Amszterdamba irányuló forgalom nőtt a legdinamikusabban: egy év alatt 40 százalékkal így 35 ezren látogatták meg a Holland fővárost.

A hagyományos légitársaságok utasforgalma júniusban 30 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál. Az interkontinentális járatok utasainak száma ezen belül éves összehasonlításban 50 százalékkal nőtt a katari és a New York-i járatok beindításával. A fapados légitársaságok forgalma 8 százalékkal emelkedett az adott időszakban.

A magángépes forgalom is nőtt ez főként Magyarország európai uniós elnökségével összefüggő diplomácia járatoknak köszönhető, másrészt pedig a zenei fesztiválok fellépői egyre gyakrabban érkeznek Budapestre magángépen.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.