Utazás a RegioJeten

Hivert Gábor   ·   2012.06.04. 15:00
00

Új cég, új menetrend, új járművek 2012. március 4-től a Révkomárom–Nagymegyer–Dunaszerdahely–Pozsony vasútvonalon. A vonatok Pozsony és Dunaszerdahely között többnyire órás, Pozsony és Révkomárom között kétórás ütemes menetrend szerint közlekednek, de a csúcsidőben ütemen felüli vonatok is indulnak. Az állomások egy részénél már magyar tájékoztatótáblákkal is találkozhatunk.

A 4315. számú vonat érkezik Révkomárom állomásra 2012. május 24-én, pontosan 11.48-kor, ahogyan a menetrendben is szerepel<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A személyvonatokat háromrészes dízel Bombardier Talent motorvonatokból állítják ki, amelyeken az utasok kényelmét wifi és légkondícionáló is növeli. A gyorsabb haladás érdekében a kisebb megállóhelyeken csak le- és felszálló utasok esetén áll meg a vonat, a leszállási szándékot (a városi járművekhez hasonlóan) gombbal kell jelezni. A nagyobb állomásokon viszont bevárják a vonatok a menetrendi indulási időt.

A motorvonatokon első- és másodosztály is van, azonban a jegyeinkkel bárhova ülhetünk, nem feláras az első osztály. Élőszavas és a vizuális utastájékoztató segít az eligazodásban, mind a két osztályon elolvashatjuk az aktuális napilapokat, vagy éppen internetezhetünk is a wifinek köszönhetően.

Kapcsolódó hírek