Utazás padló nélkül

Béres Márton   ·   2014.03.08. 11:15
00x

A 7083/26-os fordulót teljesítő Ikarus 280-asnak hiányzott a padlóburkolatának egy része. A busz a reggeli csúcsidőszaknak megfelelően diákokkal volt tömve. A sofőr a veszélyről az utasokat nem tájékoztatta, így a nyitott „aknába” többen is beleléptek.

Több helyen is hiányzott a buszon a padlóburkolat<br/>(fotó: Kisalföld)

Arról, hogy valaki szerzett-e sérülést, nem érkezett információ. A padlólemezek egyébként az egyik ülés alá voltak helyezve. Megkerestük a Kisalföld Volán Zrt.-t, hogy választ kapjunk arra, hogy a helyzet mennyire volt kockázatos az utasokra nézve, milyen ok miatt kellett a padlólemezt eltávolítani, történt-e műszaki meghibásodás, a sofőr tudott-e a problémáról, és ha igen, miért nem figyelmeztette az utasokat, vagy miért nem rendelt pótló buszt? Eső László járműüzemeltetési-igazgatóhelyettes válaszában az ügy kivizsgálásáig a türelmünket kérte.

Információnk szerint az aknába többen is beleléptek<br/>(fotó: Kisalföld)

Nemcsak a padló hiánya miatt érkezett panasz a céghez a közelmúltban: egyes vonalakon, főleg a 85-ös úton (Csorna, Kapuvár, Sopron felé) közlekedőkön zsúfolásig megtelnek a járatok, szinte lehetetlen ülőhelyet találni, és ez meglehetősen kényelmetlenné teszi az utazást. Kisebb balesetek is előfordultak: valaki kificamította a bokáját a Győr–Bábolna járaton még február közepén. A vezérigazgatóság azt ígérte, az összes utaspanaszt kivizsgálja.

Az eset egy ilyen, helyközi kivitelű Ikarus 280-ason történt<br/>(fotó: Könözsi Gábor)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek