Útdíj: finomhangolások

iho   ·   2014.06.24. 11:15

Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkára a Napi Gazdaságnak nyilatkozva elmondta: várják annak a jogszabálynak a megszületését, amely megszüntetné a jelenlegi bírságolási gyakorlat anomáliáit. Az e-útdíj bevezetése óta ugyanis több mint négymilliárd forint bírságot szabtak ki a hatóságok a nehézgépjárművek tulajdonosaira, és ezt döntően hazai cégek fizették.

A fuvarozók érdekképviseletei húsz kérdésből álló csomagot nyújtottak át a kormánynak: a módosításokat különösen a bliccelés és a jóhiszemű tévesztések elkülönítésében várják. Azt is szeretnék megtudni, mikorra várható az elemi útdíjszakaszokra vonatkozó szabály újradefiniálása. A kétezerháromszáz elemi szakaszon ugyanis a rálépéskor kell fizetni, függetlenül attól, milyen hosszúságban veszik igénybe a járművek. Az egyesület szerint az is gond, hogy Euro III. besorolás fölött nem tesznek különbséget a járművek károsanyag-kibocsátásában, egyforma összeget kell fizetni a környezetet jobban és kevésbé terhelő kamionok után.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek